Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за андроид навигация (159)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Значи, андроид навигациите реално могат да подменят само заводското радио?

А заводската навигация е друг размер и не може да бъде подменена с андроид навигация?
    Без допълнителни интервенции - Да, размера е като на заводското радио.
    За колите със заводската навигация най-чистия начин е да се смени панела на централната гонзола с такъв от кола с радио.

---------- Post added at 15:07 ---------- Previous post was at 14:57 ----------

Първоначално публикувано от crucho Покажи съобщение
    Един въпрос към хората, които са били с навигация и са сложили андройд. Може ли линк към адаптер който сте купили
    Ако имаш предвид адаптер който да уплатни разликата между оригиналната навигация и андроидската която е с дизайна на оригиналната - такъв няма. Поне не съм срещал.
    Ако имаш предвид адаптер който е за така наречните универсални динове с андроид https://www.ebay.de/itm/401410187268 .
    Има различни модели. Основния проблем обаче е, че отвора на двойния дин, не е центриран спрямо отвора за панела на навигацията. И примерно модела на Joyng който обсъждахме по- горе в горния край му трябва под 1см рамка, а долу над 2см. А такива асиметрични адаптери не съм срещал. И стигаме до варианта или направа на адаптер по поръчка. Или смяна на панела на централната гонзола с такъв за радиото и навигацията с дизайна на оригиналната.
    Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Значи ако се заръчва андроид заместител на оригиналното радио, трябва да се посочи какво ще замества, стандартния мп3 плеър или навигацията. В зависимост от това пристига точното за конзолата андроидче. Преди 2г като рових из нета да търся имаше такива модели които се предлагаха и в двата варианта. Линкове и прочие не мога да пратя щото отдавна се отказах от тия интервенции.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        Значи ако се заръчва андроид заместител на оригиналното радио, трябва да се посочи какво ще замества, стандартния мп3 плеър или навигацията. В зависимост от това пристига точното за конзолата андроидче. Преди 2г като рових из нета да търся имаше такива модели които се предлагаха и в двата варианта. Линкове и прочие не мога да пратя щото отдавна се отказах от тия интервенции.
        Имаше няколко търговеца които уж предлагат големия размер, но се оказа измама. В началото на темата ги обсъждахме. Има търговци които дават размера на фабричната навигация и после получаваш такава с размера за радиото. Ей така моята си ми стана 100% подарък, защото се подковах пред Алиекспрес с аргументи, че търговеца умишлено ме е излъгал за размера и ми върнаха парите, а навигацията остана за мен. За повече от две години търсене, само веднъж попаднах на обява която уж предлагаха двата размера и бързо изчезна. Другите на които съм попадал са опити за подвеждане и разчитат на момента, че връщането на стоката е за твоя сметка и разходите не са малки и ще се откажеш. Мо пък ако са се променили нещата, супер ...
        Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Немога да кажа как е в момента, моето инфо е от преди 2г. То не че е кой знае какъв проблем вече за 30-50лв да се купи средна конзола за мп3 плеър. Преди 5г беше трудно, но модела навлезе доста и...
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Аз бях писал, че ще споделя впечатления за WEFA, когато го поразцъкам, но така и не остана време досега...

Та, накратко:
            Лесно се монтира, включва се с директно на мястото на чейнджър и плеъра го разпознава като такъв. Аз си взех варианта с Bluetooth и честно казано, това е единственият смислен избор по две причини:

1. Оригиналният Bluetooth на колата е пълна комедия и сега за първи път мога да говоря по телефона през колоните, което е супер. Wefa-та има отделен микрофон, който аз си пуснах от жабката, където е джаджата, под кората, която е покрай конзолата към пасажерската седалка и излиза през конуса на ръчната под дръжката - кабелът така не се вижда изобщо, не е необходимо да се разглобява нищо и микрофона хваща добре. Качеството на разговорите е екстра.

2. Мога да си връзвам телефона през Bluetooth и да пускам музика през него. Това е супер, понеже като плеър от флашка има какво да се желае. Въртях, суках, но поне до момента не съм намерил начин да прескоча ограничението от 6 папки по 99 файла всяка. Качеството е супер, flac-овете си работят, аз съм с Bose и разлика в качеството на възпроизвеждане в сравнение с mp3-ки от CD май няма. Обаче ограничението на броя папки и фактът, че на екрана не показва никаква информация за текущата песен освен номер на папка, номер на песен и текущо време си е яко дразнещо. 600 файла на една флашка не е малко и при добро качество на файловете са към 8гб и затова обмислям да си взема няколко супер евтини 8гб флашки и да ги редувам. Заемат значително по-малко място от 30-40 CD-та.

Като цяло е това, като изключим недомислицата с папките, която най-вероятно е ограничение на head unit-a на колата машинката е доста читава и според мен си заслужава.

Бутоните на волана си работят (телефонни разговори се приемат със стрелката наляво и отказват със стрелка надясно), досега джаджата не е забивала. За 160 лв удобството, което осигурява си е оферта отвсякъде.
            Last edited by powerf00l; d.m.y г., 00:13.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm Lusso ~180bhp

Comment

• Благодарности за споделената информация, колега!

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодаря колега, супер Вече се замислих и аз да се оборудвам с такова, ама без BT, имам слушалка и не пускам музика от телефона.
                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Working...
                X